Harige vrienden met (gezondheids) voordelen! | Pino

Harige vrienden met (gezondheids) voordelen!

Onze huisdieren verbeteren onze gezondheid. Huisdieren geven ons niet alleen gezelschap en onvoorwaardelijke liefde, ze spelen ook een sleutelrol in de kwaliteit van ons leven. Onderzoek suggereert dat u zich beter en gezonder zal voelen als u een huisdier thuis heeft.

 

Gezondere Levensstijl

Het hebben van een huisdier kan uw activiteitsniveau een boost geven. Regelmatig buitenuitstapjes maken, met elkaar spelen, door het huis wandelen. Hondenbezitters voldoen eerder aan de aanbevolen niveaus van fysieke activiteit dan degenen die geen hond hebben. En sporten met uw huisdier is gratis, in tegenstelling tot een sportschool abonnement! ;)

Emotionele Steun

Huisdieren geven liefde en staan ​​altijd voor je klaar. Er is een band en het gezelschap doet veel voor onze geestelijke gezondheid. Ze zorgen ervoor dat we ons belangrijk en geliefd voelen en ze helpen tegen eenzaamheid. Zeker in tijden van verandering of verlies kan een huisdier een grote hulp zijn. Huisdieren zijn je beste vrienden die je niet beoordelen. Sommige huisdieren geven ook een gevoel van veiligheid. Vanwege al deze effecten fungeren huisdieren als een vorm van mentale ondersteuning.

Socialer Leven

Uw huisdier kan een uitstekende ijsbreker zijn. Het bezitten van een huisdier geeft je niet alleen meer zelfvertrouwen, maar maakt je ook vriendelijker en toegankelijker. Het is een geweldige manier om contact te maken met anderen. Gewoon uw hond meenemen voor een wandeling in het park kan vaak bijdragen aan een praatje met een andere hondenbezitter of reageren op iemand die stopt om uw harige vriend te bewonderen.

Gelukkigere Gevoelens

Hoe kunnen die schattige  viervoeters je niet aan het lachen maken? Tijd doorbrengen met onze huisdieren maakt ons gelukkig en brengt ons vreugde. Het krachtige neurochemische oxytocine komt vrij als we naar ons gezelschapsdier kijken, wat gevoelens van vreugde geeft. Het gaat ook gepaard met een afname van cortisol, een stresshormoon. Dit is de reden waarom dieren vaak onderdeel worden van een therapieprogramma.

Verantwoordelijkheidsgevoel

Het bezitten van een huisdier brengt enkele verantwoordelijkheden met zich mee. Ze helpen ons bij de voorbereiding op het leven door een vaste routine en verantwoordelijkheid aan ons dagelijks leven toe te voegen. Voor eigenaren van gezelschapsdieren die kinderen hebben, is het een geweldige manier om ze al vroeg te leren hoe belangrijk het is om betrouwbaar te zijn. Verantwoordelijk zijn voor het welzijn van een ander wezen zal helpen om mededogen, begrip en een gevoel van volwassenheid te geven.


Dus vergeet niet om het leven van uw huisdieren te verbeteren, zoals zij het uwe verbeteren!

Terug naar blog