Impactvolle dierenvoeding | Pino

Impactvolle dierenvoeding

De verpakking van het voedsel van jouw huisdier lijkt onschuldig, maar is dat wel echt zo?

 

Laten we beginnen bij een stof die we allemaal kennen: plastiek. Het is niet meer weg te denken uit ons leven en dus ook niet uit het leven van onze dierenvriend. Denk maar aan de plastieken speeltjes, eetbakken en ook de verpakking van het eten. Plastiek is een uitstekend bewaarmiddel: het houdt voedsel vers en maakt het gemakkelijk om mee te nemen en op te slaan. Maar wegen deze voordelen op, tegen de GROTE boosdoener: plastiek beschadigd onze wereld en dus ook die van onze huisdieren?

 

Wij denken absoluut van NIET!

 

In één keer alle plastiek bannen, is onbegonnen werk. Maar we geven je graag enkele tips hoe jij samen met jouw viervoeter de planeet net dat tikkeltje groener kunt maken:

 

  1. Koop snoepjes uit schepbakken (zoals de snoepen in het Kruidvat 😉)
  2. Kies voor voeding en snacks in duurzame verpakkingen. Neem zeker eens een kijkje op de dierenvoeding die jij gebruikt om te zien hoe duurzaam die is.
  3. Of voor de keukenprinsen/-prinsessen onder ons, kan je ook altijd jouw huisdier in de watten leggen met zelfgemaakte snacks.
  4. Vervang het plastieken etensbakje door een bowl gemaakt uit onschadelijke materialen voor de natuur. Zoals bijvoorbeeld een van onze unieke, handgemaakte honden of katten 

 

Maar don’t forget… niet alleen de verpakking, maar ook het eten zelf weegt zwaar op het milieu. Vleeseters zoals honden en katten hebben daar een grote invloed op. Maar ook de keuze tussen droog en nat voer is van belang. Zo is droge voeding minder belastend op het milieu en is het ook langer houdbaar. Net zoals bij mensen zijn er ook milieuvriendelijke varianten in dierenvoeding; zo kan je voeding met minder vlees, biologische voeding, vegetarische voeding of zelf voeding op basis van insecten verwerken in het dieet van jouw huisdier.

 

 

Een duurzamer leven lijkt moeilijk, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Een kleine veranderingen maken, is al een grote stap in de juiste richting naar een gezondere wereld.  

And remember… together we improve our pet’s life and the(ir) planet in a beautiful and purposeful way. :)

Back to blog