Veilige en duurzamere speeltjes | Pino

Veilige en duurzamere speeltjes

Onverwoestbaar hondenspeelgoed bestaat niet. Honden kauwen en trekken aan de speeltjes een katten gebruiken graag hun scherpe nagels. Dit is voor hen een manier van entertainment en dan gaat er wel eens eentje kapot. Stukjes van het speelgoed komen los en die slikken ze vaak in. Het is daarom belangrijk om voor veilige en duurzamere speeltjes te kiezen. Investeer in de juiste producten zodat ze langer meegaan en zorg voor materialen waarvan de loskomende deeltjes veiliger zijn voor de spijsvertering van uw huisdier. 

Een veilig en duurzaam materiaal dat vaak terugkomt bij speeltjes voor viervoeters is hennep. Henneptouw heeft twee belangrijke voordelen:   

  • De taaie vezels van het henneptouw helpt dagelijks tandplak weg te schrobben. En hoe mooier het gebit, hoe beter ze terug kunnen kauwen.
  • Hennepvezels breken in kleine stukjes af naar mate erop gebeten wordt. Dat zorgt ervoor dat er niet snel schade veroorzaakt wordt aan de spijsvertering. Maar hou toch altijd oogje in het zeil, want je weet nooit wat je hond kan inslikken.

Henneptouw is lang niet de enige oplossing. Zo zijn er ook speeltjes gemaakt van natuurlijk rubber. Die stof wordt gewonnen uit de stam van de rubberboom. Het is een sterk en slijtvast materiaal dat zelfs de grootste kauwers gelukkig maakt.

Ook andere objecten kunnen als speeltje worden gebruikt. Zo is onze kat Minoe dol op papier. Geef haar een oude krant en ze is even zoet. Onze hond Suzan is dan weer zot op houten takken om op te kauwen. Soms moeten duurzame speeltjes niet altijd ver te zoeken zijn voor jouw viervoeter.

Zoals onze honden zorgdragen voor ons, moeten ook wij zorgdragen voor hen en de planeet die we allemaal delen. En dat kan al door een kleine impact, zoals jouw speeltjes vervangen door een milieu- en diervriendelijkere variant.

Back to blog