Tips voor een purrfect winter | Pino

Tips voor een purrfect winter

December loopt stilaan op zijn eind en dat betekent dat de feestdagen eraan komen. Dat willen we natuurlijk op een leuke en veilige manier vieren met het hele gezin (inclusief onze viervoeters 😉).

Hieronder geven we jullie enkele tips om de koude wintermaanden en de feestdagen op een aangename manier te vieren met jullie furry friend:

  1. Zorg ervoor dat alle lekkernijen buiten bereik van je huisdier staan. Denk aan gebakken broodje, rozijnenbrood enzovoorts.
    Let op: Chocolade, druiven en rozijnen zijn giftig voor honden en katten.

  2. Als je een echte kerstboom hebt, pas je best op dat je hond er niet op kauwt. Dennen en sparren zijn giftig voor hen, net als kerststerren en andere planten.

  3. Wees voorzichtig met kerstballen onderaan de boom. Zo kan je trouwe viervoeter ze niet kapot maken met zijn/haar staart.

  4. Let op met strooizout. Dat kan gevaarlijk zijn voor hun maag. Hou ze daarom best aan de leiband.

  5. Bescherm je huisdier tegen het zout en de kou door het haar tussen en onder de poten kort te knippen. Smeer bovendien ook zeker hun poten in met bv vaseline.

  6. Honden en katten kunnen ook zout binnenkrijgen uit hun poten of door gesmolten sneeuw. Zout kan in hun maag terechtkomen waardoor ze ziek kunnen worden. Hou dus hiervoor ook een oogje in het zeil.

 

Met deze tips kunnen jij en je viervoeter het beste halen uit deze winterperiode. Het hele Pino team wenst je alvast een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar! 🎄

Back to blog